Zonnestudio SunVital in Maarssen bij Utrecht - Ergoline zonnebanken

Huidmeting zonnebank - Veilig naar Zonnestudio Sun Vital


 

Welk huidtype heeft u? Er zijn verschillende soorten huidtypen, hiermee moet rekening gehouden worden met het gebruik van de zonnebanken. Bij Sun Vital krijgt u een gratis huidtype meting (voor niet klanten € 3.00)

Mexameter meting voor klanten is gratis (voor niet klanten € 3.00)

U heeft maar een huid en daar gaan wij zorgvuldig mee om. Als U voor de eerste keer bij SunVital komt dan meten wij gratis zowel uw Melanine alsmede uw Erytheem. De uitslag van de meting gezamenlijk met de huidanalyse geeft aan onder welke bank U kunt zonnen en de tijdsduur.

 

De Mexameter is een apparaat dat gebruikt wordt door artsen en wetenschappers en meet het Melanine en Erytheem van de huid en bepaald hiermee de gevoeligheid van de huid voor zonlicht.

 

Melanine is een pigment in de huid wat gevormd wordt door de melanocyten. Het beschermt de celkern, met daarin het DNA, tegen  UV straling van het zonlicht. De hoeveelheid Melanine bepaald je phototype, dat wil zeggen de (erfelijk bepaalde) hoeveelheid pigment in de huid.

 

Erytheem is een reactie op het zonlicht gepaard gaande met roodheid en zwelling (verbranding). De MED (Maximale Erytheem Dosis) is dan overschreden. Hoe hoger de waarde, hoe gevoeliger de huid voor zonlicht, hoe sneller de huid dus zal verbranden.

Aan de hand van deze meting kunnen we een passend advies geven om je huid zo optimaal mogelijk te beschermen tegen de zon!

 

Meting voor niet klanten van SunVital kost slechts €3,00 per persoon. Belangrijk is dat als u de buitenzon in gaat u, uw partner en of de kinderen verantwoord zont.

Ook al gaat U niet onder de zonnebank dan kunnen wij uw huid meten alvorens U gaat genieten van de buitenzon.

 

Het is zeker verstandig een huidanalyse te doen en een meting met de Mexameter  uit te voeren. U heeft maar één huid en ga daar dus verantwoord mee om.

Tevens kunnen wij U dan advies geven welke zonnecrème met welke SPF U in de buitenzon kunt gebruiken.

 

Wilt U een huidmeting doen bel dan even voor een afspraak. Tijdsduur 5 tot 10 minuten.

Huidmeting bestaat uit een het invullen van een huidanalyse formulier en een aantal metingen met de Mexameter.